Format P – Webb- och grafisk design

Om

Mitt namn är Pia Hed Aspell och sedan hösten 2008 driver jag eget inom webb och grafisk design under namnet FORMAT P. Domänen Piah.se kom till för många år sedan (2004-09-03 om man kollar upp Whois.com) och är så pass inarbetad att jag slog ihop allt i ett – företag och kreativ blogg.

Så länge jag kan minnas har färg, form och bilder varit en del av mitt liv. Behovet att få skapa är vad som driver mig ~ den del av mig själv som jag vet att jag alltid kommer att ägna mig åt i någon form. Under mitten av 90-talet – när jag första gången kom i kontakt med datorer – började jag helt naturligt även att intressera mig för det digitala skapandet. På bloggen Aspell home lever jag ut fotograferandet, en passion som fått ta alltmer plats i livet.

Onödigt vetande

Namnet Format P är en ordlek med DOS-kommandot format c: (låter nästan lika) som tidigare användes när man formaterade hela systemenheten på hårddisken, för att sedan installera om. Jag ville gärna ha något med form i namnet, eftersom det står för så mycket inom skapande, färg och form.