Format P – Webb- och grafisk design

Förvräng dina foton och bilder

Nu var det länge sedan det kom något Photoshop-tips här. Ett kul sätt att variera visningen av foton och bilder är att rotera dem och även förvränga perspektivet. Man ser det lite här och var i olika sammanhang.

Förbered

Starta med att öppna bilden du vill förvränga. Öppna också upp ett nytt tomt bildfönster i den storlek du vill ha på den slutliga bilden. Ändra din bild till en lagom storlek innan du kopierar den till det tomma bildfönstret. Du kan förstås lägga så många bilder du vill i det tomma bildfönstret, men lägg dem i så fall på olika lager.

Ändra perspektiv

Markera lagret med bilden i lagerpaletten. På menyn Redigera väljer du Omforma/Perspektiv. Ta tag i ett av hörnen på boxen som visas och dra ihop bildens sida en aning. Du måste själv se till vilken grad perspektivet ska ändras. Tryck på Enter när du är klar.

Eventuellt får du också ta till Omforma/Skala för att trycka ihop bilden på bredden en aning. Den blir gärna lite väl utdragen när perspektivet ändrats. Med Omforma/Rotera kan du sedan vrida bilden åt önskat håll.

Lagereffekter

I exemplet nedan har jag även lagt till lagereffekter (Skugga, Innerglöd och Kantlinje) och lagt flera bildlager överlappande. Bara att spexa på!

Ändra perspektiv på foton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *