Format P – Webb- och grafisk design

5 illustrationer med hjälp av Photoshop

Tutorials kallas guider där du steg för steg lär dig ett speciellt moment i ett program. Nätet vimlar av tutorials för bl.a. Photoshop som jag själv tycker är kul att testa.

Här delar jag med mig av några annorlunda guider jag hittat som jag tycker verkar roliga. I de flesta fall rekommenderas ju Illustrator när man ska skapa just illustrationer, men dessa guider visar att även Photoshop klarar en hel del.

Skapa en monitor/datorskärm »

Resultatet blir en snygg LCD-skärm som du kan använda i en design eller som illustration. Ett tips är ju också att fylla skärmbilden med något intressant.

Skapa ett läppstift »

En annorlunda guide som jag inte sett tidigare. Resultatet blir en stilig hylsa med tillhörande läppstift. Du kan antagligen göra läppstiftet i vilken färg som helst eller flera i olika färger.

Skapa en glasknapp eller glasglob »

Efter diverse övertoningar, fyllningar och transparens, leder denna guide till ett mycket läckert grafiskt glaselement. Fantastiskt egentligen att man kan få det att se så pass bra ut, genom att bara använda ytor i olika nyanser.

Skapa en dragkedja »

Behov av en grafisk dragkedja? Här finns en guide till hur du åstadkommer en snygg sådan. Första gången jag ser någon som skapat en dragkedja i Photoshop!

Skapa ett USB-minne »

Här hittar du en guide till att skapa ett flashigt USB-minne. Snygg detalj som säkert kan varieras i både färg och form om man är lite händig på Photoshop.

Samtliga tutorials och flera, hittar du på HV-designs »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *