Squirrels & buns

Min rufsiga gamla nioåring sover middag

~ ♥ ~

Idag har jag hämtat ut en ny kompis som jag beställde för några dagar sedan ~ ett zoom-objektiv som jag trånat efter ett tag. När jag monterat denna koloss på kameran (stor som en termos och väger runt två kilo skulle jag gissa) börjar jag först provklicka lite i uterummet. Lite mer zoom än jag haft tidigare så nu kan jag komma närmare mina ”objekt” utan att vara för nära. Något jag saknat när jag fotograferat djur t.ex.

Som på beställning ser jag plötsligt att ekorren sitter och äter utanför fönstret. Jag smyger ut i hallen där det bara är knapp halvmeter mellan fönsterrutan och fågelmataren där han sitter. Jag sätter mig på bänken, öppnar och gläntar försiktigt på fönstret och låter honom se mig. Det faller ett lätt regn och han får små glänsande vattenpärlor i pälsen.

Jag småpratar lite med honom, men han ser inte ut att bli nämnvärt besvärad av min närvaro. Inte ens när jag hivar upp det stora objektivet framför honom. Han låter sig sedan snällt fotas i säkert fem minuter. Så söt så man smäller av.

~ ♥ ~