Vacation 2016

2016-07-19 Kommentarer (0)

swingsofa

roses_160717

print

– Print on A3 canvas –

roses_160717_2_lo_quote

kvarg_1

kvarg_2

– Mosade hallon/björnbär, toppat med kvarg och rostade solrosfrön –

~ ♥ ~

Semesterkänslan har infunnit sig till fullo. Jag är inte så bekymrad över hur vädret är längre, det viktiga är att ha tiden till återhämtning och liksom komma ikapp med sig själv. Att ”ge älvorna plats i trädgården att dansa”. Kreativiteten börjar flöda och idéer om än det ena och än det andra projektet dyker upp. Då mår jag som bäst.

~ ♥ ~

P

 

Roadtrip

2016-07-15 Kommentarer (1)

harbour_helsingborg

~Helsingborg ~

houses_nyhavn

~ Nyhavn, Copenhagen ~

restaurant_nyhavn

nyhavn

ropes_nyhavn

boat_nyhavn

bike_nyhavn

puma_shoes

~ Puma Fierce Core – skönaste skorna jag ägt ~

angelholm

~ Ängelholm ~

rallarros_angelholm

fyr_glommen

~ Glommen (Falkenberg) ~

~ ♥ ~

En liten roadtrip som vi pratat om ett tag, men som inte blivit av förrän nu. Vi bilade ner till Helsingborg, åkte över vid Öresund och vidare till Köpenhamn för att strosa omkring i Nyhamn. För oss Dalfolk är det smått exotiskt att bara komma så långt ner i Sverige, naturen är en helt annan. Och att få se havet ger alltid det där oförklarliga lugnet och frihetskänslan.

På tillbakavägen besöker vi Höganäs och det fantastiska Magasin 36. Där i cafét äter jag en fransk chokladkaka som verkligen är ”to die for”. Jag börjar bli ett riktigt café-freak och bara älskar när det finns hembakade delikatesser.

Längs kusten vid Ängelholm och Falkenberg, ser vi hur alla träden lutar i typ 45 graders vinkel p.g.a. all blåst de utstår hela tiden. Vi avslutar i Glommen där vi hälsar på svärmor med man och ser hur de bor ett par veckor varje sommar. Direkt utanför dörren ser de havet bara några meter bort och en vacker fyr.

~ ♥ ~

P

 

Summer mood

2016-06-14 Kommentarer (0)

minihylla2

minihylla

verandamys

smoothie_love

~ ♥ ~

Jag har definitivt gått in i någon sorts summer mood. Att gå till jobbet efter skolavslutningen (när man jobbar på en skola) känns bara det som första steget mot semestern. Steg två är när lärarna slutar. Därefter får vi ca två veckor till i arbetsro där vi förbereder så mycket vi hinner inför hösten. Lagom till den egna ledigheten har man då fått tid på sig att gå ner i det definitiva semesterläget. Skönt!

Efter jobbet tillbringar jag mycket tid i hängstolen med tekopp och magasin. Intill mig har jag min anteckningsbok så att jag kan skriva ner idéer som dyker upp i huvudet. Och alla loppisfynd som jag ska göra.

~ ♥ ~

P

 

May days

2016-05-15 Kommentarer (0)

frulle

~ Smothie & omelette ~

gardinfladder

veranda_1605_3

saftservis

~ Gift from mami ~

veranda_1605_2

plants_1605

albin_1605

veranda_1605

~ ♥ ~

Sandalerna från förra helgen står i hallen och verkar plötsligt helt fel ute, när vi på lördag morgon tittar ut på en snötäckt gräsmatta. P väcker mig och undrar förskräckt om det fallit såna där jättehagel som man läser om ibland. Snön ser lite underlig ut, som om någon spritt ut bomull lite slarvigt. Det visar sig emellertid vara vår nye robotkompis som åkt omkring hela morgonen och snarare plogat än klippt.

Med en skillnad på ca 20 grader lägre får vi den här helgen istället ägna oss åt att elda och hålla värmen. Men vi har ätit vår frukost i uterummet när det varit kallare än så här, så det stoppar oss inte från att avnjuta våra morgnar därute. Även om infravärmen får nyttjas lite extra såna här dagar.

Peace

P

 

Compact living

2016-05-10 Kommentarer (2)

vitsippor_2016

teatime_160505

teatime3_160505

Organic

~ ♥ ~

Allt händer så hiskeligt snabbt nu under de första och riktigt varma vårdagarna. Tussilagon kommer och går på några få dagar och vitsipporna står som spön i backen. Man nästan hör hur det knakar i skott och knoppar där ute i trädgården. Allt medan vi lever compact living här inne i huset och trängs i en minimal soffa om kvällarna framför TV’n.

Mellan webbprojekt och annat försöker jag hinna med att skapa lite för egen del. Har börjat fastna rätt mycket för det här med vektorgrafik nu och har stundtals en del intensiva stunder med Adobe Illustrator. Älskar’t!

~ P ~

 

 
1 av 601...102030...Slut »