Out of time

Cookies

CinnamonJar

Knives

Matrum

Glas

– – –

Ibland rullar tiden bara på i ett rasande tempo bortom min kontroll, och allt jag skulle vilja hinna med får stå åt sidan. Veckorna fladdrar förbi och jag håller i för glatta livet för att hänga med. Ibland får jag känslan av att det är någon annan som styr över min tid och inte jag.

Tänker allt oftare tanken att min egen verksamhet borde vara min heltidssyssla. Men jag är samtidigt inte riktigt beredd att offra alla förmåner jag har som anställd – en stadig inkomst, sex veckors betald semester osv. Kanske när jag blir ännu äldre och förståndigare, och måhända får mindre krav på min invanda livsstandard. Vad vet jag.

Ibland fantiserar vi här hemma om var vi skulle göra om vi vann oförskämt mycket pengar. Många är drömmarna, men det finns ingen som helst tvekan om vad jag skulle göra då. Bortskämd och bekväm är väl vad jag är – och det verkar inte gå över med åren direkt.

– – –

1. Kokoskake-experiment à la LCHF
 2. Kryddburk i kanelbark, Oi Soi Oi / Sked loppisfynd / Träbricka LW's
 3. Silverknivar, loppisfynd för 25 kr styck (mint condition)
 4-5. Dukat för fyra i matrummet / Slipade glas på svart fot, arvegods

– – –

~ P ~

 

Kommentarer till “Out of time

 1. Lyckoprickar - & livet i pixlar

  Vilken ljuvlig dukning, Pia!
  Sådana gamla fina grejer i dukningen ger sådan härlig charm. Önskar att jag också hittar några tjusiga bestick på loppis/auktion någon gång, för här börjar det vara rätt illa i bestickslådan…
  Söta trollslände-servetter också 🙂

  Ja, det är inte helt lätt att vänja sig vid lägre inkomster. Vi är inne i en ganska hård ”spara pengar period”. Försöker lägga undan rätt mycket, för att slippa ta lån (eller i alla fall, ta så lite lån som möjligt) för ett framtida husbygge. Känns faktiskt inte så tokigt, när motivationen att spara är hög, men i början var det lite jobbigt att avstå..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome