Måndagssurr

Idag hämtade jag ut ett paket med lite nytt te. Alltid spännande att smaka nya sorter. Nåja, ett av dem har jag haft tidigare och blivit smått beroende av ~Ekologisk citrusmumma. Nytt för den här gången blev Pepparkakste ~ en smärre smaksensation med mjölk i! Båda från Baristashopen.

Ett annat paket som varit på villovägar sedan i somras var det från Fotografiska. Vi var ju där i somras och besökte Sally Manns fantastiska utställning. Butiken var knökfull i folk, vilket ger mig lätt panikstress, så jag väntade med inköpen tills jag kom hem och kunde göra det från webbshoppen. Inget av Sally Mann dock ~ lätt att få lite blandade känslor inför hennes mest extrema bilder.

Men, det är väl däri konsten ligger, att kunna beröra, oavsett hur. En av mina lärare från konstskolan (ages ago!) sade en sak som jag aldrig glömmer ~ ”Hellre att man blir upprörd än oberörd. Då har du åtminstone förmedlat något.”

Inför Vee Speers bilder i serien The birthday party blir jag sådär lite lagom konfunderad. Gränsar till thriller/fantasy på något sätt, som jag gillar. De får mig plötsligt att minnas scener ur filmen The Shining. Inspirerande!

Igår slogs säden ner för denna gången. De sista bilderna blev tagna dagen innan
~ slokande och torra grödor färdiga att skördas.

Det fick också bli ett söndagsbesök hos småbaggarna och pappabaggen. Jag kliver innanför stängslet och de kommer fram alla fem och ställer sig i en halvcirkel runt mig. De kommer nära, nära där jag sitter på huk och jag har deras små nosar alldeles i ansiktet. Det är bara så vansinnigt och undebart mysigt. Snusande små näsor och halvslutna ögon som njuter av mitt kliande. Absolut meditation när den är som bäst. Kärlek.

Inser att jag har så många fjärilar nu, att jag kanske kan leva på dem hela vintern.
Lite sommar lagrad i megabyte.

—–{—{@

~ P ~

 

Kommentarer till “Måndagssurr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome