Format P – Webb- och grafisk design

Surfplattan ersätter min pappersagenda

Den är på intet sätt någon nyhet, surfplattan. Det nya är att jag gått och köpt mig en själv, en vit och glänsande iPad 2.

Jag tillhör väl skeptikerna när det gäller ny teknik, och vill sällan vara först att eventuellt bli blåst på någon ”fluga” som visar sig vara helt onödig. Efter att ha provat lite mer än en månad nu så sällar jag mig villigt till iPad-anhängarna.

Inte först i familjen

Faktum är att maken var först här hemma med sin iPad. Så jag har ju gått och sneglat lite på hans och sett hur nöjd han varit och hur smidig den är att ha med sig överallt. Plötsligt kändes min lilla mini-laptop på 10 tum väldigt klumpig och trögstartad.

Nu är ju inte en iPad en dator på det viset, men jag frågar mig ändå lite vad mini-laptopen kan göra som inte iPad:en kan? Åtminstone om jag ser till mina behov.

Väck med Filofaxen

Min fina Filofax i svart läderpärm med dragkedja har jag nu lagt åt sidan. Ipaden gör allt och lite till som Filofaxen kunde och den är dessutom lättare och tunnare, fast den är i samma ”A5-format”.

Jag och min ”padda”

Den ligger alltid i väskan och är med i princip överallt. Härlig att ha med i soffan, hängstolen eller t.o.m. ute i trädgården, så långt bredbandet räcker. Förutom att surfa använder jag den till:

 • Anteckningar och projektdokumentation (som jag kan e-posta till mig själv om jag vill)
 • Fotodokumentation
 • Skisser
 • E-post
 • Kalender (synkas med andra kalendrar i t.ex. Google)

Jag har också hittat en mängd både användbara och onödiga appar. Ett rent nöje bara det, att surfa runt och välja och vraka!

Om jag ska säga något negativt så är det väl att Flash inte fungerar, samt att RGB-färgkoderna inte stämmer fullt ut när de visas på skärmen. Kanske går att kallibrera på något sätt? Det återstår att se vartefter jag lär mig!

4 kommentarer till “Surfplattan ersätter min pappersagenda

 1. J.

  Jag tyckte också att surfplattor verkade helt meningslösa tills jag skaffade en själv. Då fattar man!

 2. Pia

  Viss bildredigering med särskilda appar är möjlig. T.ex för att skicka med e-post eller publicera på bloggar. Det är dock inget jag saknar, eftersom jag har min stora PC när jag jobbar med sånt. //Pia

 3. Internetblogg

  Om man ser till surfbehoven så är ju en Ipad definitivt någonting som är värt att införskaffa, vet inte om det går att redigera bilder osv på den dock, är det möjligt?

Kommentarer inaktiverade.

Instagram @aspellhome