Format P – Webb- och grafisk design

Skapa egna personliga julkort

Varför inte klippa och klistra ihop dina egna personliga julhälsningar i år? Med hjälp av diverse grafiska element som du kan hitta på nätet, kan du skapa fantasifulla och roliga bildmontage med Photoshop.

De digitala julkorten skickar du sedan med e-post eller MMS till släkt och vänner. Snabbt, effektivt och portofritt.

Min julhälsning med Tomb Raider-tema

Alla mina vänner vet att jag är Tomb Raider-fantast sedan många år (och det tycks ju aldrig gå över). Därför har jag letat reda på lite grafiskt stoff som kan passa till en julhälsning med Tomb Raider-tema.

Jag hittade en helkroppsbild på en vinterklädd Lara Croft (från Legend), som i princip redan är frilagd. Det gör det enkelt att senare lägga dit en annan bakgrund.

Till bakgrund valde jag en vinterbild jag hittat i ett gratisgalleri för många år sedan. Prova t.ex. Freefoto.com. Du kan ju också använda ett eget foto. Tomteluvan hittade jag via Googles bildsök.

   

Se till att bilderna du tänker använda passar med varandra storleksmässigt. Du kanske t.ex. behöver minska storleken på någon bild, beskära och eventuellt fylla ut med annat på vissa ställen när du monterar ihop bilden.

Grunden

I första steget här nedan har jag fyllt ut bakgrunden längst ned med ett svart fält som tonas ut uppåt. Jag har även fyllt ut uppåt genom att plocka färgprover från bakgrunden och klickat med en stor mjuk pensel.

Tomteluvan har jag vänt horisontellt, ändrat storlek på och roterat lätt så att den passade in på Laras huvud. En lätt skuggefekt på hela siluetten, samt en liten putsning i konturerna. Med penseln inställd på blandningsläget Färg, har jag också målat jackan och mössan i samma röda ton.

Detaljerna

När grunden är på plats kan man börja pilla med detaljerna. Några paket (ikoner hämtade på nätet), lite snöflingor i form av en dingbatfont, lite text m.m.

Kommentarer till “Skapa egna personliga julkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *