Format P – Webb- och grafisk design

Problem med formulär i IE 6

formulartrubbelNär jag utvecklar webbar och sidmallar, testkör jag dem också i Internet Explorer 6. Inte många som fortfarande använder den webbläsaren, men jag tycker det känns bra att kunna ge den garantin.

I mitt senaste jobb upptäckte jag dock en sak som jag blev väldigt konfunderad över. Jag undrar nyfiket om det är någon annan som upplevt samma sak?

Multiple IE’s

Eftersom det inte går att ha flera versioner av Internet Explorer parallellt i samma system, använder jag mig av programvaran Multiple IE’s som installerar äldre versioner av webbläsaren, bl.a. version 6 som jag vill testköra i.

Formulärproblem

När jag nu senast skulle till att testköra en sida innehållande ett formulär, upptäcker jag till min förvåning att det inte går att klicka i formulärfälten! Genast börjar jag testa alla mina sajter som ligger ute och ser även samma fenomen på deras formulär. Jag kan för mitt liv inte upptäcka eller se om jag skulle gjort någon eventuell miss någonstans.

Jag tittade till sist på andras webbplatser och deras formulär (genom Internet Explorer 6) och upptäcker att det även där är omöjligt att fylla i formulären.

Formulär genom IE6

Bugg i Multiple IE’s?

Vore intressant att höra om någon har en vettig förklaring på detta. Kan det vara någon bugg som bara Multiple IE’s orsakar eller uppstår detta även i den ”riktiga” IE 6?

Kommentarer till “Problem med formulär i IE 6

 1. anna

  hej sjukt fin blogg!<3
  skulle du kanske orka göra en fin bloggdesign till mig? inte så speciell men iallafall så min blogg ser bra ut på något sätt. jag är inte alls bra med bloggdesign och jag försöker men det går inte så bra.
  tacksam för svar.
  ha en bra dag<3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *