Format P – Webb- och grafisk design

Layout till bokomslag

För en tid sedan fick FORMAT P i uppdrag att designa ett omslag till en bok. Med några få direktiv om utseendet började jag skissa i Photoshop.

Strax innan resan till Mexiko lämnade jag ifrån mig originalet som då skulle gå i tryck. När jag kom hem från resan, fanns ett exemplar av boken på köksbordet hemma. Alltid kul att se sina digitala jobb bli verkliga trycksaker.

Original i både Photoshop och Ilustrator

Författaren hade själv satt ihop ett enkelt bildmontage som han ville ha med på framsidan. Jag försökte därför hitta en inramning som gick hand i hand med bilden och bokens tema.

Ett bakgrundsmönster pusslades ihop i Photoshop, samt hörnbitar som skapar en sorts ram med lite vintage-look. Både fram- och baksidan har samma inramning. Ryggen har bakgrundsmönstret och samma typsnitt. Tryckoriginalen gjorde jag i Illustrator (framsida, baksida och rygg).

Jag hade inte så mycket information om vilken sorts papper det skulle tryckas på när jag gjorde jobbet, men det tycks ha fungerat ändå. Boken är av pockettyp med en blank, lätt läderstrukturerad yta.

Som synes blev mitt namn dock lite felstavat på försättsbladets insida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *