Format P – Webb- och grafisk design

Layout till bokomslag

För en tid sedan fick FORMAT P i uppdrag att designa ett omslag till en bok. Med några få direktiv om utseendet började jag skissa i Photoshop.

Strax innan resan till Mexiko lämnade jag ifrån mig originalet som då skulle gå i tryck. När jag kom hem från resan, fanns ett exemplar av boken på köksbordet hemma. Alltid kul att se sina digitala jobb bli verkliga trycksaker.

Original i både Photoshop och Ilustrator

Författaren hade själv satt ihop ett enkelt bildmontage som han ville ha med på framsidan. Jag försökte därför hitta en inramning som gick hand i hand med bilden och bokens tema.

Ett bakgrundsmönster pusslades ihop i Photoshop, samt hörnbitar som skapar en sorts ram med lite vintage-look. Både fram- och baksidan har samma inramning. Ryggen har bakgrundsmönstret och samma typsnitt. Tryckoriginalen gjorde jag i Illustrator (framsida, baksida och rygg).

Jag hade inte så mycket information om vilken sorts papper det skulle tryckas på när jag gjorde jobbet, men det tycks ha fungerat ändå. Boken är av pockettyp med en blank, lätt läderstrukturerad yta.

Som synes blev mitt namn dock lite felstavat på försättsbladets insida.

1 kommentarer till “Layout till bokomslag

  1. Ingrid Brindelöv-Wiklund

    Jag skriver på en bok nu om i klorna på en kriminell organisation. Har skrivit 9 kapitel. Måste nu redigera och önskar tips där jag kan få hjälp. En snygg layout jag har titeln och en bild Hur gör jag nu .? Kan jag skriva både på engelska och på svenska i konversationerna.
    Hur många kapitel kan jag ha. Hur många sidor. Jag vill få tips hur detta ska bli verklighet. Är absolut nybörjare. mvh Ingrid
    Har ingen webbplats annat än min blogg. gingisvärld.bloggo.nu

Kommentarer inaktiverade.

Instagram @aspellhome