Format P – Webb- och grafisk design

Kalenderpensel 2016 vol 1

Nytt år och då uppdaterar jag den första kalenderpenseln för 2016. Denna bygger på exakt samma mall/utseende som den tidigare för 2015. Om man vill kan man radera rubriken när man stämplat dit kalendern och skriva en egen med valfri font.

Image

Penseluppsättningen laddar du ner med länken längst ner i inlägget. Här finns instruktion till hur penslar installeras i Photoshop.

Sedan sist har jag uppgraderat mitt Photoshop till version CC 2015. Tyvärr upptäckte jag en oväntad brist när man skapar egendefinierade penslar som jag ännu inte hittat någon lösning på. Därför har jag skapat dessa nya penslar i Photoshop CS3 där detta inte är något problem. Penslarna är fortfarande kompatibla med nyare versioner.

I den nya versionen får de egendefinierade penslarna en sämre skärpa än tidigare, vilket irriterar mig oerhört. Enligt Moderskeppet (som jag mailade för råd) var det här något som upptäcktes i första versionen av CC, men som de trodde åtgärdats då de inte hört mer om saken. För personen jag mailade med fungerade det utan problem. Jag har försökt leta och söka i olika forum, men har inte hittat något mer om det här än. Fortsättning följer kanske. Meddela mig gärna om just du vet någon lösning på det här.

2 kommentarer till “Kalenderpensel 2016 vol 1

  1. Pingback: Kalender 2016 vol 2 | Format P - Webb- och grafisk design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *