Format P – Webb- och grafisk design

Jobbar med ny grafisk profil

beerFör några veckor sedan blev min syster ny ägare till en krog i den lilla dalaorten Mockfjärd, där vi är uppväxta. På en gång, utan att jag blev ombedd, utsåg jag mig själv till hennes privata grafiska designer!

Mina tankar började ganska snart snurra runt en ny logotype till denna krog. Allt annat blir så mycket lättare när man väl har en logotype.

Logotype till nya Heakrogen

Framför mig såg jag en stilren logga i grått och svart. När jag presenterade det för min syster visade det sig att hon haft exakt samma tanke. Krogen som tidigare kallades ”Heanöjet” behövde en ny framtoning, utan dalablått och falu rödfärg. Under ett par veckors tid har det nu pågått ommålning och uppfräschning av lokalerna, och nyanserna går i gråskala, vitt och svart.

Rottweilern Thomson poserar i nymålad öppen spis

Rottisen Thomson poserar i svartmålad öppen spis.

Liljan tillkommer

Mitt första förslag till logga innehöll enbart text, men efter diverse diskussioner beslöts det dock att vi skulle lägga till en lilja. En av anledningarna är att huset där krogen ligger, för länge sedan kallades Liljanhuset. Det har även funnits ett konditori där med namnet Liljans Konditori. Dessutom fick vi, för en tid sedan, ett litet tecken från ovan om denna lilja (!).

Med hjälp av lite foton och teckningar har jag så ritat till en lilja i logotypen. Inte den klassiska strama liljan, utan en mer verklighetstrogen sådan. Den väger upp det stilrena och tillför lite extra piff, utan att det blir för mycket. Loggan ska också ritas upp på väggen, är det tänkt, i baren som är det första man möter när man kommer in.

Heakrogen logotype

Övrigt som ska göras

Nu när loggan är klar, kan jag börja med saker som dokumentmallar, visitkort, webbplats och allt annat som ingår i den grafiska profileringen. Det är tyvärr inte alla företagare som lägger vikt vid en genomarbetad grafisk profil. Min syster är dock (tack och lov) överens med mig om att det är oerhört viktigt.

3 kommentarer till “Jobbar med ny grafisk profil

 1. Puppi

  Fler kommer nog kanske att hitta hit pga att jag visade länken på min Facebook! 😉

  Svara
 2. Pia

  Well, du kanske ska ta upp det med min syster yster. Det är ju liksom hon som styr och ställer i slutändan… 🙂 Själv har jag ärligt talat inte ens tänkt Gagnef-tanken… Jag har väl blivit för mkt Borlänge-bo kanske 🙂 Kul att du hittade hit förresten!

  Svara
 3. Anders Lago

  Strålande idè minsann, ingen anknytning till Gagnef på nått sätt ?
  Tänker på tex turistbyrån och deras engagemang för verksamheterna i kommunen..en folder/broschyr i deras sortiment så klart och isf gärna nånting som dom tycker ä fint och låter ligga framme.

  Spånar lite bara, kände att ”hjälpa till tarmen” slog till 🙂
  LAGO

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *