Format P – Webb- och grafisk design

Jobbar med Heakrogens webb

heakrogen_frontDesignen till Heakrogens webbplats blev klar i förra veckan. Efter att syrran godkänt den, så satte jag igång att ”lyfta” in den i WordPress.

Tänkte faktiskt visa en bild här av hur den ser ut just nu. Det som återstår innan publicering är bl.a. textproduktion, samt att ta lite bilder på miljöer och maträtter.

Heakrogen.se just nu

I bildtrion längst ner är tanken att bilderna såsmåningom ska bytas ut mot nya bilder som vi tar själva.

heakkrogen_webb

Lite WordPress-info

Efter varje projekt har man alltid lärt sig något nytt, vilket ju känns bra. Den här gången tog jag reda på hur man visar det senaste inlägget i en sidmall (startsidan). Konstigt nog hittade jag inte denna information någonstans i WordPress’ egen Codex, men hittade till slut ett script i ett forum som jag kunde använda.

Jag lyckades också hitta en bra sida där jag fick reda på hur man får det inhämtade innehållet att visas med sin formatering. Den skalas annars bort när man använder den vanliga get_the_content(). Ett litet tillägg i functions.php, samt en omformulering av template-taggen så är det ordnat. Läs mer här om detta »

Nu beslöt jag mig ändå för att bara köra get_the_excerpt(), för att undvika att det visas för mycket text på startsidan.

Kommentarer till “Jobbar med Heakrogens webb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *