Format P – Webb- och grafisk design

Grafiska produkter till SproutUp

Jag har under ett antal veckor jobbat med ett uppdrag åt företaget SproutUp Value AB i Furulund, Kävlinge. Företaget bedriver konsultverksamhet inom företagsutveckling, organisation och ekonomi.

Uppdraget innefattade att ta fram en logotype, samt utifrån det en brevmall och ett visitkortsoriginal.

Logotype

Med tanke på SproutUp’s företagsnamn och inriktning (ordet sprout betyder grodd), var den självklara associationen växande, spirande, utveckling etc.

En idé som följde med hela vägen var just en symbol för växande. Många liknande företag använder groddar som symbol, vilket vi också testade. För att få det lite stilrenare landade det tillslut på ett litet blad som jag ritade för hand i Illustrator. Min kund är dock inte helt överens med sig själv om han vill använda logon med eller utan symbolen, så därför levererades den i två versioner.

SproutUp har också en tanke att framöver kunna ha flera inriktningar, så ordet value ska vara utbytbart och inte alltför framträdande. Av ett antal förslag föll slutligen valet av font på Futura Condensed, ett av mina absoluta favoritteckensnitt. Den gröna nyansen känns också modern och fräsch.

Brevmall och visitkort

Brevmallen bygger på svensk standard och levererades i två versioner; vänsterställt och centrerat textblock. Här används en annan variant av samma teckensnitt som i logon, Futura Book.

I både brevmall och visitkort har den ”nakna” logotypen använts. Även en grafisk dubbellinje plockades in för att fånga upp färgerna i loggan. Den ligger även ovanför sidfoten i brevmallen.

Kommentarer till “Grafiska produkter till SproutUp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.