Format P – Webb- och grafisk design

Fotobok, en kul och personlig julklapp

fotobokJag är lite smått anti den julklappshysteri som råder i dessa tider. De flesta man känner har väl allt de behöver idag, och det kan vara svårt att hitta de där speciella och personliga presenterna, som visar att man har tänkt till lite.

Har börjat fundera på att ge bort en eller ett par fotoböcker, vilket jag kan tänka mig skulle bli uppskattat av den äldre delen av släkten. Dessa kan man beställa på olika sajter på nätet och jag har nu kollat runt lite.

Postfoto »

Här laddar du upp dina bilder direkt och ett online-program guidar dig att göra en snygg layout till boksidorna. En kvadratisk bok på 21 x 21 cm med hård pärm kostar 329 kronor. Den med mjuk pärm kostar 229 kronor. Det finns också större storlekar på böckerna och de lovar 3-7 dagar för leverans av en fotobok. Du kan även låta göra pussel, kalendrar och tavlor på canvasduk.

Printlife »

Här kan man ladda ner den fria programvaran till den egna datorn, sedan i lugn och ro sätta ihop layouter till de olika trycksakerna. Den kvadratiska fotoboken kostar här från 145 kronor. Sajten känns snygg och enkel att hitta på. Även här finns flera olika saker att trycka sina foton på, som muggar och nyckelringar med mjukisdjur. Printlife säger maximalt 9-10 arbetsdagar i leveranstid.

printlife

Pixopolis »

Här laddar du ner en gratis programvara där du utformar dina trycksaker i lugn och ro. De har även en insticksmodul till Photoshop (Pixopolis Book Designer) om man föredrar att använda det för designen. Det var lite svårt att hitta till prisuppgifterna på denna sajt, tyckte jag. De ligger dock från 245 kronor för den kvadratiska boken med 24 sidor. Du kan ha upp till 112 sidor och då får du betala 675 kronor. Pixopolis har 14 dagars leveranstid.

Fler att välja på

Test i Kamera & Bild

testTidningen Kamera & Bild testade under 2007  några olika leverantörer av fotoböcker. Det kan du läsa mer om här »

Kommentarer till “Fotobok, en kul och personlig julklapp

 1. Tomas

  Hej!
  Kan tipsa om http://fotoklok.se (bättre sent än aldrig)
  Ett Svenskt företag med snabba leveranstider av fotoböcker och fotokalendrar.
  Din fotobok skickas inom 4 arbetsdagar. Snygga böcker av absolut högsta kvalité!

  // Tomas

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *