Format P’s fonter i olika media

Jag har vid några tillfällen under de ca två år jag experimenterat med fontdesign, fått förfrågningar om tillstånd att använda mina fonter. Det känns förstås smickrande med tanke på att det bara finns två stycken publicerade.

Fonterna (FP Second Hand och FP Third Hand) är helt gratis och finns bl.a. på Dafont.com, där jag först publicerade dem. Har nu sett att andra fontarkiv för gratisfonter också tagit dem till sina arkiv. Det står i användarlicensen att de är gratis för personligt bruk, så jag blir förstås glad om man frågar om lov för att använda dem i andra syften.

Fontdesign är inget en amatör som jag blir rik på, så än så länge nöjer jag mig med äran att ha blivit utvald och publicerad lite här och där.

Mina fonter

Nu senast var det en reklambyra på uppdrag av Spendrups som ville använda FP Third Hand på en burk och ett butiksställ. Detta i samband med lansering av en ny smak av drycken Xubi, päron och persika. Den ska finnas till försäljning från och med denna vecka. Jättekul!

Min första font någonsin, FP Second Hand, finns med i ett nytt Holländsk resemagasin. Kreatören hade vänligheten att skicka mig ett exemplar och det var verkligen roligt att få se det i tryck. Samma font har också använts på en hemsida om Yoga, littlebylittle.de.

little by little

 

– – –

Det här var några exempel på hur mina fonter har använts.
Har du haft användning av någon av mina fonter på något sätt?

Kommentarer till “Format P’s fonter i olika media

 1. Manuela

  Hi Piah,

  I downloaded your font FP Second Hand from daFont.com but it doesn’t work. I install it but then it does not recognize the right letter or just uninstalls by itself.

  I find it lovely and this is driving me crazy.

  I use Mac OS 10.7.5. Do you know where can be the problem? Might the file be corrupted?

  Thank you very much,

  Manuela

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram @aspellhome