Format P – Webb- och grafisk design

Bestäm tid för publicering i WordPress

Publiceringstid i WordPressNär du känner dig extra produktiv i ditt skrivande och kanske producerar 2-4 inlägg på raken, kan det vara en bra idé att sprida ut publiceringen över hela dagen. Mycket praktiskt också om du mest sitter på kvällar/helger och skriver.

I WordPress kan du själv ställa in tidpunkt för publiceringen av ett inlägg. Att sprida ut publiceringen över dagen (eller veckan) gör det också mer intressant för dina besökare som kanske besöker din sida flera gånger per dag.

Spara ett utkast

Funktionen Spara utkast ska du använda när du vill spara inlägg som inte ska publiceras direkt. Blir du inte klar med ett inlägg, kan du då fortsätta med det vid ett annat tillfälle.

Det är också en bra säkerhetsåtgärd att med jämna mellanrum spara utkastet medan du skriver, plus att du får tillfälle att i lugn och ro gå igenom inlägget och rätta eventuella fel innan det hela publiceras.

Det är lätt att man blir ivrig och vill publicera allt på en gång, men kanske om du låter det vila någon timme att du också kommer på saker du vill lägga till eller ändra i ditt inlägg. Bättre då att ha en ”deadline” så att du kan ändra detta innan publiceringen.

I din inläggslista ser du vilka inlägg som är utkast och ännu inte publicerade. Vill du ändra något så är det bara att klicka på dessa och fortsätta.

Sätta publiceringstiden

Publiceringstid i WordPressFör varje inlägg du skriver klart, kan du istället för att trycka direkt på knappen Publicera, först ställa in vilken tid du vill att det ska publiceras. Då sker publiceringen automatiskt.

Titta i rutan Publicera uppe till höger (WordPress 2.7.1). Klicka på länken Redigera vid Publicera direkt. Här kan du ställa in exakt datum och tid. Klicka på OK.

I stället för Publicera står det nu Tidsinställ på knappen. Du måste också trycka på den för att inlägget ska kunna postas på angiven tid.

2 kommentarer till “Bestäm tid för publicering i WordPress

  1. Anja

    Kanon, detta var första hit på google när jag googlade på ”wordpress förpublicering”, och detta blogginlägg gav mig på två sekunder svaret. Tack för det!

Kommentarer inaktiverade.

Instagram @aspellhome