Format P – Webb- och grafisk design

5 av mina favorittillägg till WordPress

wp-loggaJag har nu jobbat med WordPress i snart ett år och är otroligt tacksam för att det finns. Under denna tid har jag lärt mig mycket om systemet, även om jag ännu är långt ifrån expert. Det finns dock en massa mer att upptäcka i WordPress och en av dessa saker är just de oändligt många tillägg (plugins) som finns.

Under 2010 kommer jag att testa ännu fler tillägg, men här listar jag fem av de jag gillar mest just nu.

Contact Form 7

Jag har visserligen inte testat något annat formulär-plugin till WordPress än detta. Kanske beror det på att jag tycker det här fungerar alldeles utmärkt. I admin-panelen bygger man ihop formuläret med de frågor och delar man vill ha. Finns också en ruta där man kan strukturera och klassindela formulärelementen, för att sedan kunna designa formuläret i stilmallen. Kolla in mer och ladda hem »

Inline Posts

Vid ett par tillfällen har jag haft behov av att kunna lägga in sidor och inlägg i en annan sida. Med detta plugin löser man det problemet. Jag har dock rotat och skrivit om lite i koden för att få det presenterat som jag ville vid de olika tillfällena. Kolla in mer och ladda hem »

Lightbox 2

Ett mycket vanligt plugin som ger dina länkade bilder en trevlig och snygg inramningseffekt. Det här använde jag även innan jag började med WordPress, så det var en trevlig överraskning att det fanns som plugin. Väldigt enkelt att installera och börja använda. Kolla in mer och ladda hem »

The Excerpt Reloaded

Hade sökt som en galning efter ett plugin som passade det jag ville göra och det var en stor lättnad när jag äntligen hittade detta. På sidor där man inte vill visa inlägg i sin helhet, går det ju att istället använda sig av utdrag (excerpts).

Jag har dock alltid tyckt att det befintliga ser lite klumpigt ut, samt att det inte går att finjustera eller anpassa antalet ord i utdraget. Det här pluginet låter dig dock göra allt detta och lite till. Bestäm själv antalet ord i utdraget, hur läs mer-länken ska utformas, om det ska inkludera bilder etc. Kolla in mer och ladda hem »

SwfObj

Det finns flera Flash-plugins har jag sett. Jag har bara testat SwfObj, som låter dig infoga Flash-objekt lika enkelt som du infogar en bild. Kolla in mer och ladda hem »

2 kommentarer till “5 av mina favorittillägg till WordPress

  1. The Blog Guru

    Intressant inlägg! Satt precis och skrev på ett liknande, men jag tror jag låter det vara ett tag.
    Använder också Contact form på sarahellman.se och det fungerar riktigt fint. De andra tilläggen har jag inte sett tidigare, ska ta och kolla in dem!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *