What’s cooking

Herr Aspell började för en tid sedan att utesluta kolhydrater. Det har gått bra, sötsuget försvann och han har hållit sig kvar i den kosthållningen för att han tycker att han mår allmänt bra av det. Nu har även jag så smått börjat haka på, till viss del. Vi är definitivt inga absolutister, utan tillåter oss fortfarande sötsaker då och då. Jag äter också fortfarande dagens enda smörgås till morgonfikat på jobbet.

Mitt anammande av LCHF (eller LCHQ som vi föredrar, low carb high quality) består i att skippa ris, potatis och pasta till måltiderna. Jag saknar det faktiskt inte alls och tycker det är skönt att ha ett moment mindre att tänka på när man lagar mat. Vi tillsätter hellre grönsaker av olika slag.

Det är inte så ofta jag sprider recept här på bloggen, men det här måste bara provas. Jag älskar lax i alla former och speciellt när den är kokt länge i sås så den bara ramlar isär. Till detta ett supersmarrigt blomkålsmos.

Blomkålsmos: Ett stort blomkålshuvud skärs i små bitar och läggs i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde och 25-50 g smör. Låt det koka livligt under lock i ca 10-15 minuter tills blomkålen är mjuk och vätskan kokat in nästan helt. Ta av kastrullen och mosa blomkålen med stavmixer eller för hand. Tillsätt en rejäl klick Philadelphiaost och salta/peppra lite lätt efter smak. Rör ihop allt till ett mos.

Lax: Tina portionsbitar av lax något och bryn i traktörpanna. Tillsätt 3-4 dl vatten, en halv fiskbuljongtärning och lite torkad timjan (eller färsk). Låt det koka upp, lägg på lock och koka på svag till medelvärme i ca 20 minuter. Tillsätt sedan ca 1 dl grädde och red eventuellt såsen med lite maizena. Låt det gärna puttra ihop någon minut till och dra sig.

Tack för idag – imorgon fredag =)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome