Nyplockat och ett fikatips

Igår gick jag ut i trädgården och inspekterade vildhallonens status. De brukar bli mogna i början av augusti och jag hittade några som jag plockade i en skål. Mycket gott att ha på frukostyoughurten!

Jag har gjort vildhallonsaft några gånger också, men det tar en förfärlig tid att plocka de här små, små bären. Och man får vara beredd på att sticka sig på både tistlar och brännässlor.

Fikatips!

Här kommer också ett enkelt fikatips som en tidigare arbetskollega bjöd på en gång. Bred ett tjockt lager Mascarpone på ett Digestivekex och lägg färska bär eller frukt ovanpå. Jordgubbar är en höjdare, men mina hallon var inte heller så dumma.

Mascarpone är en sorts gräddig mjukost (gjord på komjölk) som mest smakar grädde men med mjukostens konsistens. Väldigt len och god och passar bra till desserter av olika slag.

– – –

Utanför mitt fönster pågår markarbete och förberedelser för en utbyggnad som vi ska göra nu under hösten. Det grävs hål för plintar som ska gjutas. Våra arbetsplatser kommer att flyttas till utbyggnaden och det rum där vi sitter nu kommer att bli matrum. Lite stök här i huset under hösten alltså, men det ska bli så spännande att se hur det blir!

Ha en bra dag

~ P ~

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome