Los animales

Coati_03

Coati_01

Coati_02

Coati_04

Coati_05

Coati_08

Coati_06

Coati_07

sereque_01

sereque_02

sereque_03

– ♥ –

Det är som om jag bara försvinner och smälter ner i soffan där jag ligger. Försöker förgäves kämpa emot den totala utmattning som varje dag den här veckan invaderat kroppen vid 19-tiden, långt innan läggdags.

Tidsomställningen är ingen lek när man är tillbaka i verkligheten och ska försöka sköta rutiner och arbetstider igen. Vaken och pigg i timtal var och varannan natt, för att lagom till morgontimmarna vara helt slut.

– ♥ –

På bilderna idag visar jag djurlivet vi har runtom oss i Mexico, precis utanför dörren. Där uppe i träden, i utkanten av hotellet, bor näsbjörnarna. Eller coatis (coatimundi) som de också kallas. På dagarna invaderar de hotellområdet och går runt och letar mat. Helt orädda för människor äter de direkt ur våra händer. Stora som små formligen väller de fram i flock när de upptäcker att någon matar dem vid balkongen.

En annan filur som man ofta ser är agoutin (sereque på spanska). Det är en sorts gnagare som äter frön och frukter. Tidigare har jag aldrig sett att den gått i närheten av människor, men utanför vår balkong hade vi nu en som kom fram och ville äta tillsammans med näsbjörnarna. Vår lilla hus-sereque till och med sträckte på sig, gäspade och lade sig att vila middag precis framför oss där vi stod. Ett mindfulness moment att minnas.

– ♥ –

~ P ~