Kläder, katter och kreationer

{ Tunika Elin, Spira }

{ Pricken }

I söndags firade vi min mamma på bemärkelsedagen (som egentligen var i måndags). Min skogsmullemamma hade önskat sig en yxa – av alla saker som man nu kan önska sig som nybliven 70-åring – vilket hon också fick. Jag passade på att inviga nya, sköna tunikan som hängt i garderoben ett tag.

Tre stycken katter svassar omkring där hemma, allt som oftast tillsammans med rottweilern Thomson, som i alla fall två av katterna växt upp med som ”barnvakt”. Förra sommaren var de små kattbebisar och både tidningen Året Runt och lokala pressen var där och dokumenterade Thomsons omsorg om de små.

– – –

FP Second Hand - Dafont.com

– – –

Igår damp ett brev från en grafisk designer i Nederländerna ner i inboxen. En förfrågan om att få använda en av mina fonter i ett magasin. Jag förstår inte holländska alls, så vad det är för sorts tidning har jag inte den blekaste aning om. Tjejen blev i alla fall mycket tacksam över min generösa tillåtelse, och erbjöd sig att skicka ett exemplar av den färdiga tidningen.

Att skapa fonter är ett tidskrävande hantverk. Jag har bara gjort två stycken hittills, som ändå är mycket enkla i jämförelse med vad rutinerade fontskapare producerar. Önskar att jag bara kunde acceptera att det tar tid, och göra något mer välarbetat. Men det var ju det där med tiden igen.

Det här med grafisk design är på något sätt min ersättning för att sticka, virka och brodera, som andra kanske gör. Så jag oroar mig föga över vad jag ska göra när jag blir pensionär.

– – –

Fredag imorgon, folks – need I say more?

~ P ~

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome