Himmelriket hemma

Att lämna jobbet alldeles för sent med känslan av att inte ha hunnit med det som skulle hinnas, gör att tankar dröjer sig kvar och inte riktigt vill släppa taget. Då är det extra skönt att komma hem, borra in näsan i mjuk, grå päls och sakta låta huvudet tömmas på resterna av arbetsdagen.

Djuren har alltid varit min bästa terapi och kommer så att förbli. Inga frågor och krav, inget tjat och oväsen. Bara frid.

Ofta, ofta sitter vi i uterummet och bara njuter av att få vara just där och då. Avslappnande toner i bakgrunden (uterummets eget soundtrack), ljus och solvarm sommarstugedoft. ”Tänk så bra vi har det” säger vi, lutar oss tillbaka i hängstolarna och bara insuper stundens vardagslyx.

Syrener har jag plockat in i fin glasburk i uterummet. Man får passa på att njuta av dess doft och färg den korta stund det varar. Tycker nog att de blommar över alldeles för snabbt. Den limegröna ryamattan i uterummet är nu utbytt mot en nästan bortglömd jag hittade på vinden.

Ljusrosa pioner och brudslöja får pryda ett nystädat kök.

~ P ~

 

2 kommentarer till “Himmelriket hemma

 1. Uffe Skei

  And a good day to you as well, Pia
  Härliga bilder med mysiga färgtoner
  Lite sommar får man ju plocka in eftersom den ju är kort som du skriver
  😉

  Svara
 2. Barbro Engvall Mamma

  Underbara bilder igen, jag har det lika mysigt med mitt hus och mina djur. Jag märker hur lika vi är att tänka, det här med jobbet känner jag så väl igen och alla värderingar i övrigt, det är väl generna som ger sig tillkänna. KRAM PÅ ER

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome