Fredag och ett litet kanintrauma

{ Sjal från Ester Eleonora, inköpt i Sunne }

Idag på eftermiddagen har det utspelats ett litet kanintrauma här hemma. Litet i människovärlden, men troligen mycket stort i det lilla kaninhjärtat. Jag sitter vid datorn i godan ro medan Albin smugit ut på verandan mig ovetandes. Det får och brukar han göra, inget konstigt med det.

Efter en stund hör jag rasslet från en rivstart a la livrädd kanin. I ögonvrån ser jag hur han far genom köket och in i hallen. Jag hör, när jag hunnit in i köket, hur han springer ner skivan som sitter för dörren som avspärrning. Avspärrningar har vi ut i hallen för att han inte ska ta sig upp på övervåningen. Normalt är det öppet när vi är hemma, men nu hade vi glömt att öppna mellan hall och vardagsrum.

När han väl tagit sig in i vardagsrummet är det raka spåret in i hörnet bakom trälådorna, där han har sitt ständiga sov-/gömställe. Väl där bakom sätter trumsolot igång. Ja, kaniner stampar med all kraft båda bakbenen i marken när de blir rädda, för att varna resten av flocken. Det här gången hade han sett en katt genom glasdörrarna ute på verandan.

Det var nästan lite otäckt, för kaniner är lättstressade djur som faktiskt kan dö av skräck. Skräcken höll i sig bra länge idag, men nu har han äntligen vågat sig fram och ligger utslagen här på golvet bakom mig. Lille plutten =/

Hoppas din helg börjat bra!

 

1 kommentarer till “Fredag och ett litet kanintrauma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome