Efterdyningar

Happy holidays

Jul i köket

Vardagsrum jul

ChristmasTree

Märkligt det här med julen. Så mycket förväntningar, sjå och fixande inför en enda dag, och när den passerat så är det som att luften går ur en fullständigt. Att det inte finns någon snö utanför fönstret gör plötsligt ingenting. Det kan gärna bli vår nu ~ jag är redo.

I år försökte jag ta det väldigt lugnt. Pyntandet tycks avta för varje år och lådan med julsaker tar allt mindre plats. Inte ens de röda julgardinerna i köket, som alltid betytt så mycket, kom upp den här gången. Men det blev jul ändå, med god mat och annat gott i överflöd. För nog gillar jag julen och alla förberedelserna ändå. Det gäller bara att hitta balansen så att inte de där kraven man har på hur perfekt allting ska vara äter upp en fullständigt.

Det låter kanske märkligt för en del, men vi köper inte ens julklappar till varandra längre. Inget vi varken tänker på eller saknar. Vi har allt vi behöver, och allt därutöver kan vi lika gärna köpa någon annan gång under året. De klappar vi köpte till andra inhandlade vi i år på nätet, något jag alltid kommer att göra hädanefter. Att slippa julklappsköer och hysteri ute i handeln är en ren befrielse.

– – –

Önskar dig en god fortsättning

Peace

~ P ~

 

Kommentarer till “Efterdyningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram @aspellhome