Format P – Webb- och grafisk design

WordPress-panelen i olika webbläsare

Jag tillhör dem som troget har använt Internet Explorer under alla år. Trots att jag ibland svurit över webbläsaren i fråga så tycker jag ändå att den blivit bättre.

Här om dagen bestämde jag mig dock för att ge Google Chrome en chans. Jag upptäcker då att WordPress-panelen inte uppför sig exakt likadant i alla webbläsare och gjorde därför lite jämförelser.

Skriva och redigera inlägg

Jag har ärligt talat inte ens tänkt tanken att det skulle vara någon skillnad i WordPress-panelen mellan webbläsarna. När jag tänker efter så är det ju ändå rätt självklart. WordPress-panelen är ju webb i bakgrunden det med, och skillnader förekommer ju i hur t.ex. formulär ser ut och uppför sig.

Det här är några iakttagelser jag gjorde i jämförelsen mellan Internet Explorer, Google Chrome och Firefox.

Internet Explorer

Den här webbläsaren är jag personligen mest bekant och van med. Jag använder den av bara farten, trots att den ibland har en irriterande defekt när man använder WordPress-panelen. Redigeringsrutan har ibland en förmåga att i HTML-läget inte vilja hålla sig på rader längre ned, utan rullar upp av sig självt under pågående redigering. Lätt irriterande att inte se raden man skriver på.

Detta kan dock vara en redan åtgärdad bugg i själva WordPress och inte i webbläsaren, eftersom jag inte upplevt det ännu med WP 3.0.5. Är som sagt inte riktigt hundra på var felet ligger eller vad det beror på.

Chrome

Rättstavningsfunktioner är alltid irriterande för mig. En annan irriterande detalj som är rätt viktig är att mina egna quicktags inte syns. Mycket mysko eftersom det bara är Javascript.

Muspekaren behåller utseendet av textmarkör istället för att byta till flytta-pekare som den har i Internet Explorer. Här upplever jag dock inte att redigeringsrutan vill rulla upp sig i HTML-läget. Webbläsaren upplever jag överlag lite snabbare än Internet Explorer.

Firefox

Ingen buggande redigeringsruta i HTML-läge, mina quicktags syns och jag får en vanlig pekare över bildobjekt istället för textmarkör. Det är rättstavningsfunktion även här och det tog faktiskt ett tag innan jag upptäckte var jag kunde stänga av den – genom att högerklicka i redigeringsrutan och bocka av valet i snabbmenyn (samma för Chrome). Dock bara tillfälligt, för direkt man uppdaterat inlägget/sidan, så är de röda vågorna tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *