Format P – Webb- och grafisk design

Uppdrag för Dalarnas författarförbund

Ett av mina senaste projekt har involverat en ny webbplatsdesign och en ny logotype till Dalarnas Författarförbund.

Jag hade fria händer att utveckla en helt ny design och profil till förbundet. Så här tänkte jag och så här blev det.

Logotype

Eftersom en logotype saknades helt, så ville jag  börja där för att sätta profilen på rätt spår och få den röda tråd som senare skulle få genomsyra själva webbdesignen.

Mina tankar gick just kring skrivarkonsten i sig, som bär på massor av historia. Jag ville förstärka och få fram känslan av det historiska, såväl som det stilrena och lite mer moderna. Gamla skrivmaskiner och deras tangenter gav inspirationen till initialerna.


Webbdesign

En renare och mer avskalad profil än de tidigare ”hemsnickrade” Front Page-sidorna. Informationen överförd från tidigare sidor, men uppdelad i tydliga rubriker. Nytt är också Aktuellt-löpet för fortlöpande uppdateringar och nyheter.

Besök webbplatsen här »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.