Format P – Webb- och grafisk design

Två logotyper och två uppdrag

Jag har under en tid haft fler uppdrag än vanligt med logotyper. Det har gällt allt från små ändringar i befintliga logotyper till att skapa nya original och nya designs.

Här tänkte jag visa vad jag gjort med Anette Isbergs logo, samt logotype till LUBI Svets som jag tidigare hjälpt lite med att framställa ett original.

Anette Isberg AB

Anette har nyligen gått från enskild firma till aktiebolag. Därmed ville hon också att detta skulle framgå i loggan. Som utgångspunkt fick jag en Illustrator-fil från 2005 med gamla loggan.

Det är alltid svårt att hitta exakt rätt typsnitt i loggor som gjordes för länge sedan. Ibland finns helt enkelt inte någon att fråga eller som ens kommer ihåg. Jag fick i detta fall sitta och bläddra fram ett annat typsnitt som var så pass likt att det inte skulle märkas så mycket.

Ändringen som gjordes här var att bl.a. ta bort ordet ”alternativ” och lägga till ”ab”. Kvinnosiluetten flyttades lite mer åt sidan och gjordes en aning mindre i förhållande till texten. Vi bollade hit och dit om att eventuellt byta figur/symbol, men tyckte tillslut att det var bäst att behålla den redan inarbetade looken, och att det fick räcka med övriga ändringar.

LUBI Svets

Ett lite knepigare uppdrag där ett helt nytt original skulle framställas, utifrån ett visitkort i papper. Jag har tidigare tagit fram ett nytt original till själva teckningen i logon. En teckning jag själv skissade på papper för många år sedan.

Den här gången var uppdraget att göra ett nytt original till hela loggan. Även här saknades förstås uppgifter om vilket typsnitt det var. Jag hade dock turen att hitta ett som var mycket likt det gamla och kunde sedan montera ihop detta med den tidigare skissen till ett nytt tryckoriginal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.