Format P – Webb- och grafisk design

Saker som inspirerar min kreativitetet

Ibland inträder idétorka och då gäller det att komma ikapp och hitta tillbaka till inspirationen. I mitt fall brukar det räcka att ägna en stund åt lite surfning eller bläddring i en tidning.

Att titta på andras alster och kreativa lösningar ger mig oftast nya idéer att börja bearbeta. Här är några tips på saker jag brukar ta till när det är dags.

Surfning

Templatemonster.com (och deras Website templates) finns drivor av webbdesigns att titta på som är både färgstarka, proffsiga och varierande. Dreamtemplate.com är en sajt med liknande idé.

På Templatemonster kan man peka på de små bilderna så visas en lite större version.

Vad de egentligen vill är ju att sälja sina mallar, men för mig fungerar det bra att bara titta runt och låta mig inspireras. Jag tittar mycket efter helheten och efter uppslag till lite intressantare layout och navigering.

Deviantart.com är ett community för digital art i olika former. Här kan man skaffa sig ett eget konto om man vill visa upp sin konst, eller surfa runt och förundras över andras talanger.

Tidningar

Inspiration behöver inte alltid komma från Internet, bara för att man mestadels jobbar med webb. Att titta i intressanta tidningar kan också det ge uppslag och inspiration.

Jag har prenumererat på tidningen Kamera & Bild ett tag, vilken innehåller många tips på hur man blir en bättre fotograf, men även tester av olika utrustning, bildredigeringstips, bilder/foton som kan ge nya idéer.

Nyligen har jag också påbörjat en prenumeration på CAP & Design, som är en av de största tidningarna för grafiska formgivare. Tidningen innehåller tips, bilder, inspiration och nyheter inom grafisk design. Tidningen finns även på Internet, där det förstås finns både bloggar och forum att läsa.

Vardagskoll

När jag tänker efter, studerar jag och lägger märke till bilder, layout och form var jag än befinner mig i vardagen. Det kan vara en vinjett till ett TV-program, reklamblad, affischer, former i naturen, vardagsföremål m.m.

Instagram @aspellhome