Format P – Webb- och grafisk design

Plockar fram gamla skapelser

tomteTill hösten ska jag jobba som lärare på en gymnasieskola här i Borlänge. Kurserna jag kommer att ha är Webbdesign och Datorkunskap, samt de estetiska kurserna Design, Bild och form och Estetisk verksamhet.

Eftersom det var länge sedan jag tecknade och målade, så har detta nu fått mig att börja tänka tillbaka på det jag gjort tidigare, och vilka gamla kunskaper jag nu får användning för.

Konstnärlig grundutbildning

För 20 år sedan, ganska precis, gick jag en ettårig konstskola i Falun. Där fick vi prova på lite av varje så som teckning, akvarell, oljemålning, skulptur i diverse material, tygtryck, silversmide m.m. Vi ägnade stora delar av veckan till att teckna kroki. Det betyder att man tecknar av människan, med en naken modell som förebild.

Mina målningar

Personligen fastnade jag då för teckning och målning, något som jag egentligen sysslat med länge innan dess också. Här är några av de målningar jag tillverkade under och efter den perioden.

Det är målat med akvarellfärger, även om jag inte använde mig av den typiska vått-i-vått-tekniken som man vanligtvis gör inom akvarell. Som man kan se (?) så var jag mycket inspirerad av naturen och John Bauer på den tiden…

sten  stenar  stubbe  svamp
tjarn  tomte  troll  troll2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *