Format P – Webb- och grafisk design

Organisera dina teckensnitt

Organisera dina teckensnittJag har tittat på två olika program för att organisera och hantera mina teckensnitt. De börjar bli några stycken nu och jag har saknat ett bra program för att kunna bläddra genom dem och titta på dem på ett enkelt sätt.

Hittade två program, ett enklare och ett lite mer avancerat. Det ena är gratis och det andra får man testa gratis under en begränsad period.

Font Xplorer 1.2.2

font_xplorerEtt enklare program där du kan titta på fonter från olika mappar. Mappadresserna kan lagras i programmet så att du via en meny kan växla mellan dessa. Även möjlighet till olika utskriftslayouter om du vill skriva ut en provkarta med fonter.

Jag hittade även en funktion för att filtrera visningen av fonterna. Du kan exempelvis välja att enbart titta på symboler/dingbats.

Läs mer/ladda hem här »

Main Type 2.1

main_typeDet här programmet kan användas under en begränsad prövotid. Riktigt bra programlayout för bläddring i mappar, egen provskrift och utförligt information om varje teckensnitt.

En sak jag gillar är möjligheten att gruppera fonterna i egna kategorier, samt de olika sorteringsmöjligheterna. Snygga utskriftslayouter för tydlig översikt av varje teckensnitts egenskaper och innehåll.

Läs mer/ladda hem här »

Kommentarer till “Organisera dina teckensnitt

  1. Pingback: Gör Photoshop-penslar av dingbats | Piah.se - Webbdesign m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *