Format P – Webb- och grafisk design

Mysteriet med den pyttelilla smiley’n

Jag har sett den en gång tidigare på en annan WordPress-blogg. Plötsligt en dag dök den även upp här på Piah.se, vilket fick mig att börja fundera om en illvillig hackare varit framme och lämnat ett visitkort.

Den är väldigt liten och syns knappt. Kan du kanske se den någonstans just nu på Piah.se?

Operation detektivarbete

Smileyn visade sig långt nere till höger på Pia.se, alldeles intill rubriken Blogglistor.

Eftersom jag sett den tidigare (också på en WordPress-blogg) så tänkte jag även tanken att det kunde vara något känt ”fenomen”.

Efter en snabb sökning på Google kom jag in på ett forum där en tjej ville veta exakt samma sak som mig. Bingo! Det visar sig att smileyn kallas ”Angela” och hör ihop med WordPress-tillägget WP-Stats.

WP-Stats

WP-Stats är ett verktyg för att direkt i WordPress-panelen kunna se sin besöksstatistik. Varje gång någon går in på din sajt, visar sig den lilla smileyn.

Jag hade verkligen inte en tanke på att jag nyligen installerat tillägget, så det var en liten överraskning och samtidigt en kul detalj.

Läs mer om detta här: http://en.support.wordpress.com/smiley-on-your-blog/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *