Format P – Webb- och grafisk design

Må Bättre Falun har fått ny webb

Det är flera uppdrag på gång samtidigt just nu. Det här webbprojektet startade redan före jul med de första planeringsmötena.

Tanken var att den nya webbplatsen för Må Bättre Falun skulle publiceras 1 april, men det tidigarelades några dagar. Vilket gjorde att det blev många intensiva timmar fram till publiceringen igår.

Må Bättre Falun

Eftersom klubben har två anläggningar i olika städer, används en entrésida där besökaren först väljer klubb. Just nu är det bara Falun som har ny webbplats, medan Solna får slita ett tag till på sin gamla.

Det var viktigt för kunden att få en startsida med många platser för olika internannonser, samt en flash som rullade med bilder från anläggningen. Fotografen Ryan Garrison hyrdes in för att ta bilderna och han har även tagit fotona av personalen.

Klubben har också bestämt sig för att ha olika bloggare som skriver artiklar om t.ex. kost, träning, viktminskning och andra saker som är aktuella för en träningsklubb. För första gången har jag därför lagt in flera användare i WordPress-systemet.

Det är alltid en utmaning att försöka skapa lösningar för att förenkla uppdateringen så mycket som möjligt. Speciellt annonserna har varit en ny nöt att knäcka. Det finns flera saker i anslutning till denna webb som jag tänker undersöka vidare för att kunna utveckla och förfina ytterligare. Allt för att förenkla hanteringen för de som ska jobba med webbplatsens innehåll.

Domännamnet hann inte överföras i tid till den nya platsen, så tillfälligtvis används en omdirigering. Du hittar dit på www.mabattre.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *