Format P – Webb- och grafisk design

Klistra in tabell från Word

Testade idag knappen Klistra in från Word i WordPress. Eftersom det inte finns någon knapp eller några funktioner i läget Visuell för att hantera tabeller, så ville jag prova att skapa tabellen i Word och sedan klistra in den i ett inlägg. Så här gick det.

Tabellens utseende i Word

I Word skapade jag en så ren och oformaterad tabell jag kunde, utan kantlinjer. Jag ställde också om justeringen till Vänsterjustera i mitten, som jag vet är förinställt i HTML.

tabell_word

Tabellens utseende i WordPress

Tabellen klistrades in (med knappen Klistra in från Word) och fick en helt korrekt tabellstruktur i HTML-koden. Det jag hade önskat var en kod fri från attributet width. Detta vill jag helst styra med CSS helt och hållet. Genom att ställa om justeringen av tabellen redan i Word, så slapp jag dock undan attributet valign="top" som blev resultatet i första försöket.

Artikel Pris SEK
Schampoo, 400 ml 35,00
Balsam, 400 ml 40,00
Flytande tvål, 200 ml 25,00

Funderingar kring detta

Jag kunde inte se att det på något sätt går att ändra tabellens struktur, t.ex. infoga en ny rad, från läget Visuell. Om WordPress är tänkt att mer och mer närma sig ett ”riktigt” CMS, så är kanske det visuella arbetsläget något att utveckla lite mer. Det måste i så fall göras enklare för icke HTML-kunniga att hantera tabeller och att bygga ut dem direkt i WordPress.

Är själv nybörjare på WordPress, så jag känner inte till om det kanske redan finns något plugin som ordnar det här med tabellerna. Någon som vet?

Om jag fick önska fritt, skulle också vilja se en utfällbar lista där man kan välja bland olika styles från formatmallen, som det gör i Dreamweaver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *