Format P – Webb- och grafisk design

JavaScript som hämtar navigeringslista

javascript2Här kommer ett litet JavaScript till dig som nyss startat din första webbplats i html-format. Skriptet gör det möjligt för dig att uppdatera din navigeringslista i en enda fil. Du behöver alltså inte ändra i alla enskilda webbsidor.

Skriptet är väldigt smidigt om du t.ex. inte har möjlighet att använda dig av PHP eller ASP. Du kan förstås också modifiera det för att länka in annan text som du bara vill uppdatera på ett ställe.

 

Webbsidor och stilmall

Filerna du hämtar hem består av en enkel demo-webbplats (4 sidor) för att du ska få en uppfattning om hur det fungerar. Navigeringsfältet är ett div-element, där en kort rad JavaScript hämtar in en punktlista med länkar till varje sida. En liten stilmall är också inkluderad, där listan gjorts liggande (horisontell).

javascript

JavaScript

JavaScript-filen hamta_nav.js öppnar du också din texteditor. I filen ligger listan med länkar, som hämtas in till varje sida. Utöka listan med fler länkar genom att kopiera en hel rad och ange nästa nummer i hakparenteserna. Ändra själv adresser och länktexter så att det passar din webbplats.

javascript2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *