Format P – Webb- och grafisk design

Installera nya penslar till Photoshop

Installera penslar till PhotoshopAtt skapa egna penslar i Photoshop är ganska enkelt, men inget jag gör särskilt ofta. Ändå kan penslar användas till mycket som t.ex. mönster och bakgrunder till en design.

Här kommer några tips på var du kan hämta färdiga penslar och hur du installerar dem i Photoshop.

Här kan du hitta nya penslar

Har fastnat för de högupplösta Ink Scribbles som kan hämtas gratis hos Fudge Graphics. Penslarna är rejält stora, ca 2500 pixlar, men kan förstås storleksändras när du väljer dem i Photoshop. Några exempel nedan.

Inc Scrubble

En annan källa är Myphotoshopbrushes.com där jag hittade dessa välgjorda och mycket fina penslar. De har namnet Vintage Postcard och föreställer just text och stämplar från gamla vykort.

Vintage Postcard

Så här installerar du nya penslar

Nya penslar (eller penseluppsättningar) i Photoshop, är filer med filändelsen .abr. Filerna ska du lägga i en undermapp till Photoshops programmapp. Sökvägen är vanligtvis C/Program/Adobe/Adobe Photoshop version.

I programmappen hittar du mappen Förinställningar, och i den Penslar. I mappen Penslar ska du lägga in filer som slutar med .abr. En abr-fil är normalt en hel uppsättning med olika penslar.

När du lagt filen i rätt mapp, kan du öppna Photoshop. Gå in i menyn Redigera/Förinställningshanteraren. Välj Penslar som Förinställningstyp. Klicka sedan på knappen Läs in och välj den nya abr-filen.

Läs in Penslar i Photoshop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *