Format P – Webb- och grafisk design

Heakrogens webb är tillsnyggad

Jag har länge planerat att göra en liten ansiktslyftning till Heakrogen.se. Den hade ca ett år på nacken nu och vissa brister fanns. Nu har det äntligen blivit gjort.

Det här är min syrras företag och webbplats, så jag hade ju rätt fria händer här, vilket är kul som omväxling.

Ny design till Heakrogen.se

Jag medger att jag har snöat in lite på det här med tapetmönstrade bakgrunder, men just det här mönstret kommer faktiskt inte från någon tapet, utan från de gardiner som hänger på krogen.

Min syster har alltid älskat lila, så den färgen finns det gott om i inredningen. I den här designen lade jag även till en grön nyans som accentfärg för att bryta av det lila.

En nyhet är att dagens lunch alltid visas på startsidan. Detta ordnas med ett litet PHP-skript som känner av vilken veckodag det är och skickar rätt sidas innehåll till den här rutan. Syrran kommer nu också att själv kunna ändra öppettiderna, vilket inte är så dumt.

Bakgrundsmönstret

Jag började med att fotografera de mörkt plommonlila gardinerna, där jag försökte få en tydlig närbild av själva mönstret. Fotot behandlades sedan i Photoshop för att få högre kontraster mellan bakgrundsfärg och mönster. Därefter lyfte jag in fotot i Illustrator och ritade upp konturerna med vektorer.

Vektorkonturerna lyftes därefter åter in i Photoshop för att omvandlas till en figur. Figuren kunde jag sedan modifiera och skapa ett mönster av. Ett sömlöst mönster som kunde målas ut med färgpytsen över hela den lila bakgrunden.

Mycket pill och tidskrävande, men roligt att kunna använda något som gästerna kanske känner igen mellan krogmiljö och webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *