Format P – Webb- och grafisk design

Enkel bildbrowser med Javascript

bildspel_javascriptNu tänkte jag vara lite givmild och ge bort en av de skapelser jag lyckades med i min JavaScript-kurs här i våras. Skriptet är en enkel bildbrowser (eller bildspel) med knappar för att bläddra mellan ett valfritt antal bilder i en mapp.

Även om skriptet är piece-of-cake för många rutinerade programmerare, så är detta en bedrift av stora mått för mig. Jag trodde länge att jag saknade den gen som gör att man kan lära sig programmera. Därför är jag mycket stolt över mig själv som lyckades med den här kursen!

Standardutformning

Bildspelet är relativt ”naket” och kan naturligtvis formges helt annorlunda för den som är lite händig på CSS. Bilderna som medföljer är bara enkla motiv i demo-syfte. De byter du ut mot dina egna bilder.

Jag har inte testat att använda bilder med olika storlek, men jag misstänker att det ser snyggast ut om bilderna är exakt lika stora.

bildspel_javascript2

Bildspelet består av tre filer – bildspel.htm, bildspel.js och style.css. Varsågoda och hoppas det kan komma till användning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.