Format P – Webb- och grafisk design

Bädda in Flash med Flowplayer

mini_jqVad lycklig jag blir när jag lär mig nya saker och upptäcker lösningar på mina problem! Jag har nu bråkat med Internet Explorer några dagar, angående inbäddandet av ett Flash-objekt.

Den mycket enkla lösningen fanns i JQuery Tools, som jag (efter ett febrilt surfande efter en lösning) äntligen upptäckte.

Mitt problem

Min intention var ”helt enkelt” att lägga in ett Flash-objekt på en WordPress-site. Lite nybörjare som jag är på Flash, så har jag alltid använt mig av den inbäddningskod som genereras av Adobes program.

Det har funkat bra på webbsidor utanför WordPress, men nu krånglade Internet Explorer genom att visa ett felmeddelande i statusraden. Allt funkade visserligen och såg ut som det skulle, men det är ju hemskt irriterande att se den lilla gula triangeln!

JQuery Tools

Av en händelse hamnade jag på JQuery Tools hemsida. Jag har ju hört talas om detta, men aldrig riktigt haft anledning att sätta mig in i det.

JQuery Tools är alltså en uppsättning färdiga funktioner i JavaScript. Allt för att förenkla sådana små trevliga effekter man gärna vill ha på webbsidor. Du kan ladda hem filerna och installera dem på den egna servern, eller bara länka till den officiella platsen.

Lösningen för Flash-inbäddning – Flowplayer

Efter ca 5 minuters läsning på denna site, hittade jag en lösning som fungerade. Jag kunde bädda in min Flash, utan att få felmeddelanden. Fungerar klockrent i alla webbläsare jag brukar testa i (IE 6, 7, 8 och FF).

1. Lägg denna kod i webbsidans <head>. En länk till Flowplayer där du kan ändra adressen om du laddat hem det till din egen server. OBS! Radbrytning i adressen är oavsiktlig och ska inte göras.

<script type="text/javascript" src="http://static.flowplayer.org/js/tools/
tools.flashembed-1.0.4.min.js"></script>

2. Skapa en <div> för ditt Flash-objekt med ett id.

<div id="minflash"></div>

3. Klistra in detta i din <div>. Ändra adressen och namnet på flash-filen så det stämmer med dina uppgifter. Före adressen ska div-behållarens id in.

<script type="text/javascript">flashembed("minflash", "http://mindoman.se/
mittflashobjekt.swf");</script>

Tack och lov för enkla lösningar! Jag kommer definitivt att undersöka vidare vad JQuery Tools kan hjälpa till med.

jquery_tools

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *