Format P – Webb- och grafisk design

5 smarta gör-egen-grafik-tjänster

odosketch_miniDet är egentligen helt fantastiskt vad mycket man kan använda Internet till nuförtiden. Många sajter erbjuder idag möjligheter att göra egen grafik helt gratis. Ett alternativ till den som inte vill krångla till det i onödan eller lära sig nya program.

Här presenterar jag fem stycken sajter där du helt gratis kan skapa olika typer av grafik till din webb.

Banner Snack

Här kan du skapa egna Flash-objekt i form av banners, annonser och liknande. De kräver att du registrerar dig för att logga in, men har du ett Facebook-konto kan du använda det också. Enkelt att lägga till bilder och text med olika effekter. Kan sedan laddas upp direkt till en webbplats, eller laddas ner i swf-format. Prova »

bannersnack

Odo Sketch

Rita din egen teckning för hand. Ger grafik med typiskt tecknat utseende, vilket kan vara kul för omväxlings skull. Fungerar antagligen ännu bättre med en Wacom-platta och penna än med musen. Du måste registrera dig för att kunna spara de bilder du ritar. Det finns exempel som användare gjort som är väldigt proffsiga. Prova »

odosketch

Favicon Generator

På den här sajten kan du skapa dig en egen och personlig 16 x 16 pixels favicon, d.v.s. en sådan som kan ersätta webbläsarens egen mini-ikon i adressfältet. Titta i adressfältet nu, så ser du den som jag själv använder, både på Piah.se och på Formatp.se. Prova »

favicon

My Cool Button

webb_2_0_buttonSkapa egna knappar till din sajt, som ser Web 2.0 ut. Vanligtvis blir automatiskt genererade knappar väldigt taggiga och fula, men dessa har en fräsch design som ser mer modern ut. Prova »

Glassy Buttons

glassy_buttonDet här verktyget genererar glasliknande knappar i både vanlig och rollover-version. Går också att ställa in bakgrundsfärgen (eller kantfärgen), vilket är en förutsättning för att de ska se snygga ut på den bakgrund de är avsedda för. Tycker de ser helt OK ut om man gillar glas-looken. Prova »

Tipsa gärna om du har fler exempel på användbara grafik-tjänster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *