Format P – Webb- och grafisk design

5 nyttolänkar för WordPress tema-utvecklare

När jag startade med WordPress var jag väldigt beroende av sajten WordPress.org, och är väl fortfarande. Jag tyckte dock till en början att det kunde vara svårt att hitta till rätt information innan man var riktigt bekant med sajten.

Här presenterar jag fem av de länkar på WordPress.org som jag besöker regelbundet för att hämta ny kunskap om systemet.

WordPress Codex » 

Här är jag väldigt ofta och söker kunskap när jag utvecklar nya teman. Alltid lika spännande att upptäcka nya saker om detta fantastiska verktyg som WordPress är.

WordPress Template Tags »

En översikt över alla fördefinierade s.k. template tags som finns att tillgå i systemet. Med hjälp av template tags kan man i temat filtrera fram eller visa olika typer av information som matats in i databasen. T.ex. listor över sidor, information om användaren m.m.

WordPress Plug-ins »

En förteckning över (och ladda hem-länkar till) olika gratis tillägg som kan installeras utöver grundinstallationen. Med tillägg kan du tillföra diverse extra funktioner, beroende på vilka behov eller önskemål som föreligger.

WordPress villkorsmallar »

En sida jag börjat utforska mer och mer och som har gett mig mer kunskap om att förenkla och effektivisera, vilket är väldigt viktigt för mig.

Villkorsmallar ger dig kontrollen att utföra vissa saker beroende på hur omständigheterna ser ut. Ett exempel enkelt uttryckt skulle kunna vara: ”Om det här är startsidan, använd sidhuvud 1, annars använd sidhuvud 2”.

WordPress generator för autentiseringsnycklar »

En självklar sida som används vid varje ny WordPress-installation för att ta fram uppgifter till konfigurationsfilen. Genom att surfa till länken ovan genereras automatisk unika autentiseringsnycklar, färdiga att kopieras och användas i din config-fil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *